«Euclides» el telescopi dels 5 misteris.

#LOPXespai 🌌 #LOPXarticle 📰

Llençat l’1 de juliol, aquest telescopi està dissenyat per a explorar la composició i evolució de l’Univers fosc, acabant per fer un gran mapa de l’univers a través de l’espai i el temps.

Sobre dos pilars fonamentals; Quines són les lleis físiques fonamentals de l’Univers? i Com es va originar l’Univers i de què està fet?, la principal finalitat és entendre com s’ha anat expandint l’univers, com ha anat adquirint l’estructura actual i com ha influït l’energia fosca sobre aquest, però hi ha cinc punts clau a tenir en compte:

  1. Quina és l’estructura i la història de la web còsmica?
  2. Quina és la naturalesa de la matèria fosca?
  3. Com ha canviat l’expansió de l’Univers al llarg del temps?
  4. Quina és la naturalesa de l’energia fosca?
  5. La nostra comprensió de la gravetat és completa?

Tot i encara falten mesos per a estar a ple rendiment, a dia d’avui i arrel dels primers test de funcionament de l’instrumental, ja s’han fet públiques les primeres imatges fetes pel jove telescopi.

L’instrument VISible (VIS) d’Euclides prendrà imatges súper nítides de milers de milions de galàxies per mesurar les seves formes.
L’instrument NISP (Near-Infrared Spectrometer and Photometer) d’Euclides té un doble paper: obtenir imatges de galàxies en llum infraroja i mesurar la quantitat de llum que emeten les galàxies en diverses longituds d’ona.

Font i + info


Publicada

a

per

Etiquetes:

Comentaris

Deixa un comentari

L’adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *